Over mij

Mijn naam is Martijn Mulder, oprichter en eigenaar van deze website. Twintig jaar geleden kreeg ik een angststoornis. Sinds ik die overwonnen heb ben ik bezig mijn leven zo ontspannen mogelijk in te richten.

Nu help ik iedereen die door stress, burnout, depressie, angst, ziekte of om een andere reden ook meer ontspanning zoekt. Ik doe dat met mijn eigen unieke combinatie van ontspanningsoefeningen, mindfulness en meditatie.

Ik ben in de eerste plaats ervaringsdeskundige. Door wat ik heb meegemaakt werd ik gedwongen om zelf te leren mijn adem, mijn gedachten en mijn lichaam tot rust te brengen. Later heb ik vele jaren aan zenmeditatie gedaan. Daar leerde ik ‘formeel’ mediteren, en leerde ik veel over hoe de geest werkt.

Daarnaast heb ik heel veel gelezen over alles dat me maar kon helpen meer ontspannen door het leven te gaan (bekijk hier mijn meest invloedrijke boeken.) Er is nergens een opleiding waar je alle kennis en ervaring die ik nu heb kunt opdoen. Via deze website en mijn e-mails deel ik al die kennis en ervaring met jou.

Achtergrond

Mijn achtergrond is Natuurkunde en Sterrenkunde, wat ik gestudeerd heb aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben dus zoals dat vroeger heette Doctorandus, tegenwoordig Master of Science. Hoewel dit nou niet direct te maken heeft met ontspanningsoefeningen, geeft deze studie me wel een groot voordeel.

Er is namelijk heel veel informatie te vinden over onderwerpen als stress, burnout, meditatie, gezondheid etc. Iedereen blogt er tegenwoordig op los, en ook een boek publiceren is niets bijzonders meer. Veel informatie is tegenstrijdig, en soms is het klinklare onzin. Mijn opleiding als wetenschapper stelt me in staat om kritisch naar al die informatie te kijken. Ik deins er niet voor terug om wetenschappelijke publicaties over allerlei onderwerpen uit te pluizen.

Ik zorg dus dat alle feitelijke informatie op mijn website en in mijn e-mails wetenschappelijk onderbouwd is. En als ik vertel over mijn eigen persoonlijke ervaring, dan zeg ik dat er ook bij. Ik vind het heel belangrijk om dat onderscheid duidelijk te maken.

Over die persoonlijke ervaring heb ik veel geleerd tijdens Zen meditatie. Ik heb les gehad van een aantal leraren van het Zen Centrum Amsterdam. Ook ben ik jarenlang naar een grote retraite op Ameland geweest waar Zen leraren uit Nederland, Amerika, België, Frankrijk en Polen les gaven.

Download gratis drie
Ontspannings­Oefeningen


Plus: Af en toe nieuwe oefeningen en tips.